luni, 19 februarie 2007

Televizorul poate provoca pubertatea prematura

Privitul la televizor prezinta pentru copii un risc cu mult mai mare decat s-a estimat pana in prezent, deoarece creste probabilitatea aparitiei deficientelor vizuale, a obezitatii, autismului, sau de instalare a pubertatii premature, potrivit unui studiu citat de AFP.
Cercetarea, ale carei rezultate au fost publicate in jurnalul stiintific Biologist, atrage atentia ca diminuarea timpului petrecut de copii in fata televizorului ar trebui sa constituie o prioritate.
Studiul a demonstrat ca televizorul opreste producerea melatoninei un hormon produs de hipofiza, secretat in special noaptea, despre care se spune ca determina un somn odihnitor si ajuta la regenerarea organismului.
Acesta afecteaza ciclul somnului, sistemul imunitar si debutul pubertatii. Pierderea melatoninei poate fi un motiv pentru unele fete de a ajunge la pubertate mult mai devreme decat se intampla in anii 50, potrivit psihologului Aric Sigman, care a adaugat ca este mult crescut si riscul de dezvoltare a cancerului. Studiul avanseaza ideea ca prea mult timp petrecut in fata televizorului in copilarie creste riscul de autism, deficiente vizuale si obezitate. Televizorul este asociat de asemenea cu insomnia, iar la copiii mici favorizeaza riscul aparitiei diabetului, se mai arata in studiu.


Televizorul e de vina pentru toate. Pana si ca nu ne-am calificat la mondiale si europene de ceva vreme, pentru ca noi aveam o echipa de puberi prematuri. In fine, intrebarea mea, la astia de peste 50 - 60 de ani.. se mai poate provoca o pubertate prematura?:)

Niciun comentariu: