vineri, 9 februarie 2007

Dragostea trece pe la subsuori!

O substanţă care se găseşte în transpiraţia bărbaţilor este cel mai puternic afrodisiac pentru femei şi ar putea fi utilizată în tratarea unor boli hormonale, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani şi publicat în Journal of Neuroscience, transmite Reuters. Cercetătorii de la Universitatea California din Berkeley au declarat că substanţa respectivă provoacă creşterea nivelului de hormoni sexuali, a libidoului dar şi a pulsului la femei. Studiul este primul care aduce probe concrete în sprijinul ideii că oamenii secretă un miros secret care influenţează hormonii sexului opus.
Un derivat al testosteronului, androstendionul se găseşte în transpiraţie, salivă şi spermă.
Participantele la studiu, 48 de femei la care media de vârstă era de 21 de ani, au mirosit o cantitate de androstendion. În urma experimentului, nivelul de cortisol a crescut în 15 minute şi s-a menţinut la un nivel ridicat timp de o oră.

Preluand ideea, un grup de studente brasovene s-au urcat in autobuzul 5 incercand sa miroasa tot ce era de mirosit. Din cele 20 de studente, 3 au mirosit ce trebuia si s-au cuplat, 5 au ramas insarcinate de la miros, 4 au decis sa treaca pe femei. Celelalte 8 au cerut o cola pentru 15 minute de placere.


Niciun comentariu: