sâmbătă, 19 iulie 2008

Greseli care indeparteaza barbatul!!

Simţi că ţi-ai găsit perechea visurilor tale, deşi au trecut doar câteva săptămâni de când vă cunoaşteţi. Te afli într-o perioadă de tatonări, extrem de dificilă. Un simplu gest îl poate speria pe partener, îndepărtându-l definitiv de tine. Află care sunt cele mai frecvente şase greşeli pe care o femeie le poate face în „zorii” unei relaţii, conform unui clasament întocmit de psihologii americani şi prezentat de publicaţia online Yahoo.

Nu îţi vorbi de
rău fostul iubit
Poate cel mai de speriat lucru pentru un bărbat ar fi să vorbeşti urât despre „fostul”. În primul rând, trebuie să ştii că bărbaţii urăsc să li se vorbească despre foştii parteneri. Îi face să simtă nesiguranţa actualei partenere şi să creadă că lucrurile între ea şi fostul iubit nu s-au încheiat de fapt.
Apogeul acestei greşeli e dat de punerea într-o lumină negativă a fostului iubit. „Fostul” este o persoană pe care ai lăsat-o să facă parte din viaţa ta, alături de care ai petrecut timp. Aşadar, un bărbat căruia îi vorbeşti urât despre fostele iubiri va fi convins că vei proceda la fel şi la adresa lui, în cazul unei eventuale despărţiri.
Astfel, oricât de urâtă ar fi fost ultima relaţie, evită să dai prea multe detalii. Dacă un bărbat te întreabă despre fosta relaţie, rezumă-te la un răspuns simplu şi diplomat: „A fost o relaţie extraordinară, atât cât a durat, din care am avut ocazia să învăţ foarte multe.”

Paranoia alungă bărbaţii
Un bărbat urăşte să fie controlat şi chestionat cu privire la ce face atunci când nu e alături de parteneră. Să presupunem că primele săptămâni ale relaţiei decurg excelent, iar el e tot timpul în preajmă. Însă vine seara de ieşit cu băieţii. Evită să îl oboseşti cu sms-urile sau telefoanele, oricât de dor îţi e de el. Cu atât mai mult evită să îl chestionezi asupra locurilor pe unde „îşi face veacul” sau asupra activităţilor pe care le face. Este totuşi începutul relaţiei şi dacă faci o astfel de mişcare greşită va evita să te mai vadă. În fond, nimeni nu îşi doreşte un partener posesiv şi cicălitor.

Nu „cerşi” complimente
Oricât de mult îţi doreşti să fii complimentată, nu lăsa să se vadă lucrul ăsta. Adevăratele complimente vin din inimă, aşa că nu le cerşi. O situaţie tipică, ce ar trebui evitată: el îţi spune că arăţi superb, iar peste zece minute îl întrebi „Cum arăt?”. O astfel de situaţie îi înnebuneşte pe bărbaţi, tocmai de aceea se află pe locul trei în clasamentul greşelilor.

Nu vorbi de rău alte femei
„Legea tăcerii” se aplică nu numai în cazul bărbaţilor, dar şi în cazul femeilor. Aşadar, nu vorbi de rău alte femei, de faţă cu noul partener. Spre exemplu, abţine-te de la remarci de genul: „Cât de promiscuă poate fi femeia aceea” sau „Cât de dezgolită umblă pe stradă”. Astfel de reacţii îl vor face pe bărbatul de lângă tine să creadă că nu ai suficient de multă încredere în tine, că nu ai reuşit să te accepţi aşa cum eşti şi implicit că nu eşti suficient de tolerantă. Se va gândi de două ori înainte să mai iasă cu tine.

Nu fi posesivă
Eşti partenera lui, nu o plantă agăţătoare. Bărbaţii urăsc posesivitatea şi tendinţa femeilor de a se „agăţa” de partener. Dacă ai astfel de tendinţe, evită să ţi le dezvălui în primele săptămâni de relaţie. Astfel, chiar dacă ieşiţi împreună la un eveniment monden, la o serată sau la un cocktail, nu e neapărat nevoie să te ţii scai după el. Oricât de mult simţi că ai vrea să îl ai lângă tine, nu îl implica din primele săptămâni ale relaţiei în treburi casnice sau pe care le poţi rezolva şi singură. Aşadar, nu îl pune să te ducă la cumpărături sau nu îl ruga să îţi plătească facturile, indiferent cât de bolnavă ai fi sau dacă ţi-ar fi imposibil să ieşi din casă. Pentru astfel de situaţii există prietenii. Dacă apelezi la el din primele săptămâni ale relaţiei va crede că eşti fie o femeie neajutorată sau, mai rău, o profitoare şi va evita să te mai vadă.

Nu îl forţa să îţi cunoască prietenii
Un ultim sfat pentru ca relaţia să nu se termine înainte să fi început: nu îl forţa să îţi cunoască prietenii. E nefiresc să îl scoţi la întâlniri alături de cele mai bune prietene ale tale sau alături de cei mai de încredere camarazi, când de fapt el nu te cunoaşte prea bine nici pe tine. Dacă faci aşa ceva îşi va pune mari semne de întrebare asupra realismului cu care priveşti lucrurile sau, mai rău, va crede că eşti vreo „maniacă”. În plus se va simţi „cântărit” şi evaluat de prietenii tăi. Dacă te va plăcea şi veţi reuşi să treceţi de prima lună a relaţiei, va fi mai mult decât interesat să îţi cunoască amicii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

multe din aceste "reguli" sunt valabile in capitale... Londra, Bucuresti,.. intre oamenii obsedati de TV si auto.. si in sudul tarii, in "regat"

ca timisorean am cunoscut persoane foarte deschise la dialog si sociabile din prima, in banat si ardeal, in comunitatile mici.

asa ca, fetelor nu va luati decat dupa primele 3 reguli, restul sunt de umplutura