miercuri, 16 iulie 2008

Cu Papusa pe Champs

Anca, prietena lu' Bobu, pe care o vom denumi de acum incolo "Papusa", acesta fiind numele sau conspirativ (asta pentru ca nu ii place Boaba - considera ca o depersonalizez daca fac o legatura atat de intensa intre ea si Bobu), a fost in Franta. Cu avionul. Pana la Paris. De acolo trebuia sa ia TGV-ul spre Reims. Evident, ca nefiind de-a casei nu prea stia de unde sa ia masinaria, asa ca a utilizat si ea cea mai buna tactica pentru a afla. S-a dus la unu' cu alura de bisnitar sa il intrebe de unde ia trenul, ca ea e mica si neajutorata si se afla pe pamant strain. Papusa e blonda si frumoasa, are un ten alb si e putin pistruiata, pe ici - pe colo (prin partile esentiale). Asa ca are trecere intensa la babuinii astia care halesc ceafa de porc la micul dejun si la cina. Asa ca omul nostru, roman prin origine si tigan prin fire, s-a uitat lung la ea, prelung, profund, prosani, pro..astea... Si a emis prima intrebare. "Studenta, ha?", spuse el, aruncand niste ocheade franjurate la fularul din jurul gatului Papusii ("Mi-a fost frig in avion, ba"). Papusa a plecat in Franta sa isi viziteze o colega din liceu, generala, gradinita, cresa - ceva de genul. "Nu", i-a raspuns ea. Babuinul insista. "La munca, ha?". "Nu!", zise papusa. "Ai venit dupa frunu' p-aci, ha?". Papusa era deja exasperata. "Nu!".
Omul nostru a devenit circumspect. "Da' ce cauti tu p-aci?". Papusa ii explica intreaga operatiune, scopul si durata vizitei. "Da' Franceza stii?" "Ma descurc!" "Ia zi ceva, sa vad eu cum vorbesti?", insista babuinul. Papusa incepe sa susure ceva in franceza. Babuinul se invioreaza si o aproba zambind. "Ia zi ce sport am facut", o indemna el pe Papusa sa se implice in jocul seductiei, dupa ce isi etala ceafa lata, muschii spargandu-i manecile tricoului si picioarele groase. "Trante", raspunse in fuga Papusa ("am vrut sa spun lupte, dar m-a grabit", avea sa recunoasca ea la intoarcere). Zdrahonul a inceput sa rada zgomotos, dupa care i-a zis ca era pe aproape. A facut rugby pe vremuri. Acum s-a lasat, dar mai vine prin Franta ca are si el prieteni si mai viziteaza cate ceva. Dupa care s-a decis sa atace. "Auzi, da' ia ia-ti tu prietena aia intr-o zi si veniti in fata la Luvru ca vreau sa va duc la Disneyland. Am eu un prieten acolo si platim mai ieftin. In loc de 50 de euro platim doar 30. Da' va platiti singure biletul", fixa el coordonatele. papusa aproba. Astepta sa fie ghidata spre nenorocita aia de gara ca sa plece la prietena ei. "Hai ca dupa aia facem o ruta de Champs", continua el. Anca il aproba, blestemand momentul, si ii dadu o adresa de e-mail falsa in momentul in care babuinul ceru niste coordonate pentru a o contacta. Telefonul oricum era mort, iar roaming canch, ii povestise ea zdrahonului.
Intr-un final, babuinul reusise sa ii indice locatia garii, asa ca Papusa a luat-o la sanatoasa prin gara.
Asa ca daca ajungeti cumva prin Paris, fetelor, poate dati de un babuin de asta extrem de binevoitor, dornic sa va dea o tura pe Champs. Nu il evitati, da' daca la final va pupa mana si se prezinta ca "Dan, rugbistul din aeroport", sa stiti ca tre' sa va platiti singure biletul la Disneyland, iar dupa aia va asteapta o fascintanta tura de Champs. Allez, ba!

Un comentariu:

Amla spunea...

Confirm cele relatate mai sus!