marți, 24 iulie 2007

Sute de femei din Covansa pot naste chiar daca nu sunt gravide:D

Berzele din Covasna sunt cam dezorientate

Ornitologii din judeţul Covasna se declară nedumeriţi în faţa unui fenomen pe care nu l-au mai întâlnit şi pe care l-au numit „sindromul Africii", respectiv acela că sute de berze se mută des în diferite locaţii, fără să aibă cuiburi.
Preşedintele Asociaţiei Ornitologice „Rara Avis” Covasna, Kelemen Laszlo, a declarat că în ultima perioadă sute de berze sunt observate în mai multe zone ale judeţului, păsările schimbându-şi locul în grup. Kelemen spune că nu este vorba despre berzele care în fiecare an îşi fac cuiburi în judeţ, ci de păsări care migrează de la un loc la altul.
„Noi am numit acest fenomen «sindromul Africii». Este clar că aceste berze sunt dezorientate. Ele migrează în grup de la un loc la altul, am primit semnale din mai multe zone ale judeţului în care au fost observate. Păsările se comportă de parcă ar fi în Africa, deoarece acolo migrează de la un loc la altul şi nu-şi fac cuiburi”, a explicat Kelemen. El susţine că o explicaţie este că temperaturile sunt foarte ridicate.
În judeţul Covasna sunt ţinute în evidenţă circa 500 de exemplare de berze în cele 124 de cuiburi.

Niciun comentariu: