marți, 24 iulie 2007

Comportamentul politico-sexual

Fanii lui Becali şi ai lui Geoană – cei mai mulţumiţi de viaţa sexuală
*Sociologul Mircea Kiwu interpretează un sondaj în care pesediştii ies cu mai puţini parteneri sexuali decât fanii PNG sau PD, iar peremiştii nu au prea multe contacte sexuale înainte de căsătorie, dar după aceea recuperează şi mai schimbă şi partenerii

Simpatizanţii PNG şi cei de la PSD sunt cei mai mulţumiţi de relaţia lor în cuplu, în schimb relaţia de cuplu a PLD-iştilor „scârţâie", ei fiind, alături de cei ai PNG, lideri la relaţiile sexuale înainte de căsătorie, în timp ce la polul opus sunt votanţii PRM, care însă „recuperează" ulterior.
Aceasta este interpretarea din punct de vedere al orientării politice a datelor Barometrului de Opinie Publică - mai 2007, al Fundaţiei Soros, făcută de sociologul Mircea Kivu, care a elaborat, pe baza răspunsurilor date de cele 2000 de persoane, un indice de toleranţă sexuală.

Simpatizanţii PNG au cei mai mulţi parteneri de pat, urmaţi de cei ai PD şi PRM

Astfel, cei mai mulţumiţi de relaţia lor în cuplu, potrivit interpretării datelor, sunt simpatizanţii Partidului Noua Generaţie şi cei de la Partidul Social Democrat. În schimb, potrivit sondajului, relaţia simpatizanţilor PLD "scârţâie".
În privinţa relaţiilor sexuale de dinaintea căsătoriei, PNG (75%) şi PLD (69%) sunt în vârful clasamentului, pe ultimul loc clasându-se simpatizanţii Partidului România Mare, cu 48%. Aceştia recuperează însă pe parcurs, situându-se pe locul doi, împreună cu pediştii, la numărul de persoane cu care au avut relaţii sexuale. Pe primul loc în clasament este PNG, iar diametral opus sunt cei care ar vota cu PSD şi cu UDMR.
Sociologul Mircea Kivu a explicat că printre întrebările chestionarului a fost şi una referitoare la orientarea politică, ceea ce a făcut posibilă o interpretare şi din această perspectivă. Sociologul a constatat că bărbaţii sunt mai toleranţi decât femeile, însă diferenţa este nesemnificativă. Tinerii şi persoanele mai educate sunt mai tolerante decât bătrânii, respectiv persoanele cu o educaţie mai scăzută.

Cei care nu votează şi moldovenii sunt intoleranţi sexual

Săracii, persoanele cu copii, cuplurile şi cei din mediul rural sunt mai intoleranţi decât cei cu o situaţie materială bună, decât cei fără copii, persoanele singure şi cele din mediul urban. De asemenea, cei foarte puţin implicaţi în politică, care nu vor să voteze sau care nu vor să îşi exprime opţiunea de vot, sunt mai intoleranţi. Bucureşti, Dobrogea şi Banat sunt cele mai tolerante zone, fapt explicat de sociolog prin gradul de multiculturalitate ridicat. La polul opus se află Moldova.
Barometrul de Opinie Publică, ediţia mai 2007 -„Viaţa în cuplu”, lansat ieri, se bazează pe intervievarea a 2.000 de persoane de peste 18 ani care au răspuns la chestionare. Eşantionul este reprezentantiv pentru populaţia adultă, cu o eroare de reprezentativitate de plus/minus 2,3% pentru un nivel de încredere de 95%.

Niciun comentariu: