luni, 12 martie 2007

Secretul unei casnicii sanatoase e inca un dormitor

Potrivit unui sondaj realizat in Statele Unite de Asociatia nationala a constructorilor de case, dormitoarele separate ajuta la asigurarea unui mariaj mai armonios, informeaza bbc.co.uk. 60% dintre participantii la acest sondaj sunt de parere ca dormitoarele separate pentru cei doi soti asigura un mariaj mai armonios, pentru ca lipsa de somn poate provoca tensiuni in casatorie. Cercetatorii spun ca alegerea a doua dormitoare a imbunatatit adesea relatiile intre soti. Optiunea a devenit in timp o necesitate practica, in ciuda parerilor traditionale ca ar fi un semn al destramarii relatiei.
Sforaitul, vizitele nocturne mai dese la toaleta, copii care necesita atentie pe parcursul noptii si programul de lucru in ture pot priva cuplurile de cele sapte - opt ore de somn necesare zilnic. Situatia a devenit mai acuta pe masura ce rolurile in familie s-au inversat, atat barbatii cat si femeile jongland in prezent cu cariera si cu ingrijirea copiilor. Psihologul Stephanie Coontz a declarat pentru New York Times ca alegerea dormitoarelor separate "nu spune nimic despre viata sexuala a cuplului".
Studiul a fost comandat de Asociatia nationala a constructorilor de case din Statele Unite dupa ce s-a remarcat o tendinta a clientilor de a comanda locuinte cu dormitoare separate pentru cei doi soti.

Americanii astia sunt tampiti. In acest caz, cea mai sanatoasa casnicie e cea in care el e in New York si ea in Bucuresti sau, de ce nu, Brasov. Asa nu se calca pe bataturi, copiii nu fac scandal, iar constructorii americani pot sa faca in sfarsit o casa atat de mare incat sa se vada de pe Pluto.

Un comentariu:

Neuronulvesel spunea...

He, he...Ce simplu si cu cata siguranta etichetam. Mai Ovi, tampiti sau nu, americanii de sex masculin sau feminin,macar incearca sa-si faca viata mai buna. Si daca ei au fost curiosi sa incerce varianta in care sa nu-si mai miroasa gazele emise spontan din funduletul inca dragutz, ce ai tu impotriva? Casatoreste-te si vezi si tu cum e cand faci lucruri doar fiindca asa ti s-a desenat pe creier de atatia ani,fiindca "TREBUIE". Putina introspectie si realism , te rog!!! Faptul ca la un moment dat nu simti ca vrei sa te acompanieze sunetul dulce al sforaitului ,sa nu simti cum jumatate din spate ti-e descoperit sau sa nu poti sa-ti intinzi piciorul atat cat ti-ar da un sentiment de confort, e ceva firesc si ar trebui sa ai libertatea sa o si faci pe bune! Unde scrie ca daca alegi sa dormi altundeva decat langa 1/2-a ta,nu mai exista iubire? Unde scrie ca daca renunti la o varianta, tre sa o adopti pe cealalta. De ce avem tendinta sa batem totul in cuie? Poti sa dormi unde doresti, cu conditia sa te simti perfect! Sa inteleg ca la tine iubirea se masoara in capacitatea de a te supune unor reguli stabilite de altii? Nu inteleg asa ceva!
Hai sa fim seriosi!