marți, 24 iunie 2008

Tehnici de pupat in fund..

Am nenumărate proiecte în prezent, începând cu eroinele Tripticului puccinian, în spectacolele fascinante pe care le pregăteşte Catedra de Canto condusă de Mariana Nicolesco la Facultatea de Muzică a Universităţii Transilvania din Braşov, şi nu-mi vine să cred că am putut rezista bătăliei pe care a trebuit s-o dau cu mine însămi şi cu marea muzică. Cu numai trei ani în urmă, când m-a ascultat, după ce acceptase să predea Canto la Universitatea Transilvania, unde eram studentă, Marea Doamnă a Cântului, Mariana Nicolesco, mi-a spus: «Aurelia, ştiu că ai numai note de 9 şi 10. Dar trebuie să-ţi spun că eu nu-ţi pot da mai mult de nota 4 faţă de nivelul tău actual de pregătire.
Dacă vrei să te ridici însă la nivelul posibilităţilor vocale şi muzicale pe care le ai, te pot asigura că voi fi alături de tine în permanenţă». Am început să plâng. Nu pentru că-mi dădea nota 4, ci pentru că avea să mă ajute să ajung acolo unde aspirasem tot timpul, fără a şti cum. Rezultatele s-au văzut fulgerător de repede şi, în afară de marea lecţie pe care am reţinut-o în arta cântului, am mai învăţat ceva de la această personalitate care a ştiut să cucerească lumea: sindromul îmvingătorului.»


Un coleg de-al meu mai scrie din cand in cand despre Nicolesco, o tanti multa care sperie electoratul cand deschide gura la el. Bine, o deschide in mod organizat, de obicei, la Opera, dar si asa, cine draq s-ar duce cineva sa vada cum rage o bufnita la el.. Colegul meu a primit azi un mail de la o eleva de-a bufnitei (bu-hu-hu) in care "multa doamna a cantului" e pupata in fund, linsa si atinsa prin locuri in care un barbat nu s-ar baga sa o faca... Ceea ce cititi este cea mai noua tehnica a pupatului in cur.. bai, astia din administratia locala, uitati aici, invatati...