duminică, 22 iunie 2008

Scotienii ii platesc pe fumatori sa se lase

Autorităţile oraşului scoţian Dundee au decis să îi plătească pe fumători cu 16 euro pe săptămână timp de trei luni pentru a se lăsa de fumat, informează AFP. Participanţii la proiectul pilot, care va fi lansat în această toamnă, vor primi banii pe un card pe care îl vor putea utiliza în magazine pentru a cumpăra produse alimentare, dar nu şi alcool sau ţigări.
La rândul lor, fumătorii vor trebui să meargă în fiecare săptămână la medicul lor pentru a face un test, prin intermediul unui inhalator, care va servi ca instrument de control pentru a verifica dacă nu s-au apucat din nou de fumat. Programul durează cel mult 12 săptămâni, participanţii primind şi un tratament de substituire a nicotinei. Serviciul naţional de sănătate a alocat în acest sens 630.000 de euro, urmând ca 900 de locuitori din Dundee să urmeze programul în următorii doi ani.


Cum ar veni, vine Scripcaru la mine si imi da 50 de lei pe saptamana sa ma las de fumat. Hai sa fim oameni seriosi... cred ca ar veni si mi-ar lua 50 de lei in fiecare saptamana pentru ca eu fumez si el nu. Rusine, dom' primar, apuca-te de fumat... Da-ne un exemplu bun noua, astora albi cu plamani negri...

Niciun comentariu: