joi, 27 noiembrie 2008

Eftimie iubeste Romania

Dupa ultimul meu post, colegul si amicul Eftimie a intervenit:

ovidiueftimie: incredibil bă ce ţară
ovidiu_bzb: :D
ovidiu_bzb: nu iubesti romania? :D
ovidiueftimie: sunt muci după ea

Concluzia e ca Eftimie iubeste Romania la fel de mult cat il iubeste Romania pe el.

Oase cu serbet


Pandele, cel care controleaza Orizont 3000 si organizeaza aducerea unor bucati din cadavrul Sfantului Andrei la Brasov, s-a gandit sa serbeze intr-un mod inedit aceasta descalecare a oaselor sfantului sub Tampa. Si organizeaza o seara de Serbet, care, fie vorba intre noi, e de provenienta turca, deci mahomedana. Papusa mi-a trimis si o poza cu modul in care este anuntat evenimentul.

Mai multe despre fericitul eveniment cititi pe Eftimie - putina blasfemie

miercuri, 19 noiembrie 2008

Adam e tamponat in Catavencu

Dupa ce parlamentarul PSD Brasov a refuzat sa isi faca publice sumele din niste conturi, motivand ca averile sunt adunate inainte ca el sa devina parlamentar din activitati avocatesti, iata ca si Academia Catavencu il ia la rost pe profesorul de drept despre care se zvoneste ca trece studentele in functie de cat de "primitoare" se arata...

duminică, 16 noiembrie 2008

joi, 13 noiembrie 2008

IBM vine la Brasov!

Furnizorul de servicii IT IBM a anunţat, la finele lunii trecute, că intenţionează ca până la sfârşitul acestui an să deschidă un birou la Braşov, în timp ce anul viitor se va orienta spre deschiderea unui birou la Iaşi, acestea adăugându-se celor existente deja la Bucureşti şi la Timişoara. Potrivit unor informaţii provenite din surse apropiate companiei americane, în aceste zile se poartă negocieri intense cu compania Flavus Investiţii SRL Bucureşti, firma care a cumpărat platforma Tractorul, pentru ca biroul să fie construit pe platforma fostei uzine braşovene de tractoare, viitorul cartier Coresi. Negocierile nu au fost nici confirmate, nici informate de către proprietarii Flavus Investiţii.
Pentru anul viitor, compania şi-a propus să-şi majoreze numărul de angajaţi de la aproape 1.300 în prezent la 2.500. Michael Dietz, vicepreşedintele Global Delivery Center pentru Europa de Est, a declarat că IBM are în vedere şi alte locaţii din regiune, una importantă fiind Bulgaria, unde IBM are deja servicii GPSG (Global Procurement Services Group).
Corporaţia a alocat anul trecut 300 de milioane de dolari pentru centrele sale din întreaga lume. Potrivit reprezentanţilor IBM, resursele se alocă în funcţie de necesităţi şi România are toate şansele să atragă finanţare. „Vom investi în Service Oriented Architecture, vom continua să investim în servicii ERP pentru SAP şi Oracle şi vom continua să ne îmbunătăţim partea de consultanţă pentru sectorul financiar, public, industria constructoare de maşini. Aşa că vor fi investiţii pentru a susţine creşterea centrului”, a declarat recent Michael Dietz, adăugând că anticipează oportunităţi reale de creştere în România pe viitor. „Nu pot face previziuni, dar nu există motive pentru a nu creşte în ritmul actual şi chiar mai mult”, a încheiat Michael Dietz.
Anul trecut, IBM România a avut o cifră de afaceri de 46,1 de milioane de euro şi un profit de 3,6 milioane de euro.
Pe platforma Tractorul mai este deschis un birou al unui furnizor de servicii IT – CGS România, care doreşte să ajungă până la finele anului la un număr de 500 de angajaţi.

miercuri, 12 noiembrie 2008

Ciocolata? Din Romania? Asta da minune...

Kraft Foods va închide până la finele anului viitor fabrica de ciocolată de la Braşov, aceasta fiind singura unitate de producţie la nivel local a companiei.
Cei 440 de angajaţi ai fabricii vor fi disponibilizaţi în mai multe etape, începând din luna mai a anului viitor. Potrivit Doinei Cavache, Corporate Affairs Manager al Kraft Foods România, motivul închiderii fabricii este imposibilitatea dezvoltării capacităţilor de producţie. „Dezvoltarea puternică a afacerii Kraft Foods România din ultimii ani a generat nevoi suplimentare de capacităţi de producţie”, declară şi Lachlan Grave, Director General al Kraft Foods România. „Datorită limitărilor de spaţiu în clădirile existente şi locaţiei unităţii de producţie Kraft în mijlocul oraşului, creşterea capacităţii de producţie la Braşov nu este o opţiune viabilă. Au fost studiate capabilităţile de producţie din cadrul fabricilor noastre şi identificate oportunităţile de a consolida producţia mai eficient, astfel încât să se asigure dimensiunea necesară pentru a susţine dezvoltarea viitoare. Transferul producţiei nu va afecta angajamentul nostru de a continua dezvoltarea afacerii din România”, a completat acesta.
„Aceasta este o decizie strategică ce nu are nicio legatură cu performanţele deosebite ale angajaţilor fabricii de la Braşov. Ne angajăm să colaborăm cu angajaţii noştri pe tot parcursul acestei perioade dificile prin acordarea unui pachet compensatoriu cât mai avantajos şi suport pentru găsirea unor noi locuri de muncă precum şi pentru a face cât mai uşoară perioada de tranziţie”, a declarat, la rândul său, Thomas Gaengler, Vice Preşedinte de Operaţiuni din Kraft Foods, pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.
Doina Cavache a mai precizat că o parte a producţiei, partea de tablete de ciocolată, va fi relocată în Bulgaria. „Kraft are 180 de fabrici la nivel mondial, iar noi nu vrem să facem o investiţie greenfield în România în condiţiile în care avem capacitate de producţie în alte ţări”, a explicat aceasta.
Până acum investiţiile Kraft Foods în locaţia din Braşov s-au ridicat la 30 milioane dolari, potrivit estimărilor companiei.
Recent, Kraft Foods România a intrat pe segmentul prăjiturilor ambalate, printr-un parteneriat cu compania româneasca Pan Group din Craiova.
Investiţia comună a celor două companii depăşeşte un milion de euro. Lansarea prăjiturilor ambalate Poiana Dulce a urmărit completarea portofoliului Kraft în România pe segmentul snacks-urilor dulci, pe care compania vrea să se impună şi cu biscuiţii LU. După preluarea diviziei de biscuiţi dulci a companiei franceze Danone, realizată în 2007, Kraft a integrat brandul LU şi în portofoliul subsidiarei româneşti. Biscuiţii LU sunt aduşi pe piaţa românească de la unităţile de producţie deţinute de Kraft din Cehia şi Polonia. Kraft mai produce local şi cafeaua Nova Brasilia, printr-un parteneriat cu Supreme Group, competitorul său de pe piaţa ciocolatei. Vânzările Kraft Foods România au urcat anul trecut cu aproximativ 20% faţă de 2006. Cifra de afaceri a companiei poate fi estimată astfel la peste 140 milioane de euro la nivelul lui 2007, după ce în 2006 Kraft Foods a raportat la Ministerul de Finante afaceri de 400 milioane de lei (114 mil. euro).
Kraft este una dintre cele mai mari companii de produse alimentare şi băuturi din lume, cu venituri anuale care depăşesc 37 de miliarde de USD, cu peste 100.000 de angajaţi şi peste 180 de unităţi de producţie în întreaga lume. Compania este cotată la indicele bursier S&P 100 (NYSE: KFT) şi Indicii Dow Jones şi Ethibel.


Multinaţionalele pun braşovenii pe liber

Kraft Foods este cea de-a doua companie care a anunţat închiderea unei fabrici la Braşov, după ce Colgate – Palmolive a anunţat în această primăvară că relochează fabrica în Polonia din considerente strategice.
Pe de altă parte, alte două companii multinaţionale au anunţat restructurarea personalului în condiţiile în care se confruntă cu o scădere a vânzărilor fără precedent. Astfel, INA Schaeffler a decis că nu va mai prelungi contractele de muncă a 600 dintre cei peste 2.000 de salariaţi de la Braşov, aceştia fiind angajaţi pe perioadă determinată, în timp ce Rolem Codlea, membră a grupului Draxlmaier a anunţat că anul viitor va disponibiliza 1.000 din cei 1.800 din angajaţii din fabrica braşoveană.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Cum se pupa un contribuabil in fund...

Primesc un comunicat de presa din partea unui candidat al PDL la functia de deputat. Dupa ce spune ca va amenda legea bugetului astfel incat municipiului Brasov sa ii revina mai multi bani de la buget, comunicatul se incheie abrupt si inaltator - `dorim ca prin aceasta modificare a legii bugetare sa-i respectam pe cetatenii municipiului Brasov pentru sacrificiul pe care il efectueaza prin plata impozitelor".
Numele candidatului nu este important, pentru ca toti candidatii din zilele noastre nu mai stiu cum sa ii ridice in slavi pe votanti. Evident ca unora le iese daca sunt alesi, nu?

Contribuabil prost, elicoptere scumpe!

Contribaubilul roman e prost. Ba nu, e tampit de-a dreptul! Contribuabilul roman plateste pe anumite lucruri mai mult decat fac ele. De exemplu, plateste taxe si impozite pentru a sustine ordinea si, implicit, Ministerul Internelor si Reformei Administrative. Ma rog, un minister de politai...
Ministerul ia bani, baga lefuri mari la politai, mai strange un ban din fonduri europene si se pune pe organizat licitatii ca sa isi ia elicoptere.

Break: Fostul ministru al Educatiei, Adomnitei nushtiucum (si cred ca nici voi nu va aduceti aminte), s-a deplasat la cununia sa civila cu un elicopter MIRA.


Ministerul e pregatit sufleteste sa dea 7,2 milioane de euro pentru un elicopter care in piata face 3,5 milioane de euro. Nu de alta, dar la licitatie sunt invitate sa participe firme mari ca Eurocopter si doar nu vrem sa ii dezamagim pe francezi. taman acum cand nu am vrut sa le dam o fabrica evaluata la 11 milioane de euro pe doar unul. De unde se vede ca din profitul scos pe trei elicoptere poti sa cumperi chiar o fabrica de chestii de astea zburatoare, care nu se mananca, ba David (nu, nu e vorba de Mache, ci de evreul de la Ministerul de Interne)!

marți, 4 noiembrie 2008

Somajul ameninta Brasovul

Dupa ce INA a anuntat ca pune 600 de oameni pe liber, neprelungindu-le contractele pe perioada determinata, o alta multinationala din judetul Brasov, Rolem (din grupul Draexlamaier) a anuntat ca va renunta la 1.000 de angajati anul viitor. Avand in vedere ca Rolemul are acum 1.800 de angajati, lovitura la nivelul grupului pare cam socanta.