joi, 9 octombrie 2008

Scripcaru se apuca si de presa

Un microfon cu gura mare de la RTT a inceput sa vorbeasca orin culisele unui eveniment cum ca G. Scripcaru, alintat "punctul G" de catre o directoare de televiziune, s-ar delecta si cu anumite idei de presa, chiar regie. De exemplu, microfonul putea sa bage mana (daca are asa ceva) in foc ca GS l-a luat de manuta pe reporterul care il tinea in mana (pe microfon, adica) si i-ar fi spus - uite, acum vorbesti cu el (aratand cu degetul aratator, gest nesimtit), dupa care falanga se indrepta spre un alt speciman humanoid cu functie ("dupa aia cu el") si "dupa aia cu mine" (degetul aratator a fost pastrat la locul lui).
De G Scripcaru ma leaga niscaiva amintiri. Cu ani in urma (sa fie vreo zece) am scris ca a ajuns presedinte la ApR, un partid insignifiant al lui Melescanu, finantat de americani ca sa ofere o alternativa la CDR, una mai buna decat PSD, cu un aport de capital substantial pus la dispozitie lui Melescanu de catre un anume D. I. Puchianu, care pe atunci era presedinte la PD Brasov si patronul lui G Scripcaru, sef la tineretul pedist. Evident, amenintari soldate cu o invitatie la barul de deasupra cinematografului Astra (parca Number One ii spunea la spelunca). Mi-a cumparat cea mai scumpa bere carte exista pe piata atunci - Corona - desi eu nu tineam sa beau asa ceva. Dupa care mi-a spus ca nu am dreptate, s-a jurat pe copii, nevasta, etc. L-am crezut in scarba si am plecat. In urma cu ceva timp m-a acuzat ca sunt omul lui Cancescu, desi amandoi imi sunt simpatici cam in acelasi fel.
Revenind la noua meserie a primarului, trebuie sa mai spun ca la un moment dat, printr-un supliciu al vietii, am fost nevoit sa il sun sa ii cer parerea despre un cacat. Mi-a raspuns, iar pe fundal se auzea vocea pitigaiata a redeactorului sef de la Monitorul Expres, recunoscuta pentru faptul ca nu iese din redactie decat daca tre' sa mearga acasa. Semn ca G Scripcaru era la volanul celuilalt vehicul media pe care il controleaza - RTT varianta print.
Toate acestea ma fac sa cred ca dupa ce omul care in timpul liber este si primarul urbei incepe sa se gandeasca serios sa devina nu numai patron de presa, ci si redactor sef, redactor si, dece nu, reporter. Daca Dani Giurma va citi acest post o sa inteleaga de ce zic de el ca e naspa. Adica uite el e reporter de ani de zile si nu a fost in stare nici macar sa ajunga un amarat de consilier local, nu ditai primarul ca G Scripcaru. pai viata-i asta?

Niciun comentariu: