vineri, 22 iunie 2007

Primul copil mai inteligent decat al doilea...

Ordinea în care sunt născuţi fraţii influenţează coeficientul de inteligenţă al copiilor, favorizând primii născuţi, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Norvegia şi publicat în revista Science, informează CBS News. Autorii studiului, cercetătorii de la Institutul naţional pentu medicina muncii din Oslo, au utilizat datele oferite de peste 250.000 de bărbaţi la încorporarea în armată.
Experţii se contrazic de decenii asupra unei posibile influenţe pe care ar putea să o aibă ordinea în care sunt născuţi fraţii asupra acestora.
Cei care sprijină teoria spun că fiii mai mari au parte de toată atenţia părinţilor în prima etapă a vieţii. Alţii spun că diferenţele se formeaază în uter, pentru că fiecare sarcină anterioară a mamei a contribuit la creşterea numărului de anticorpi care atacă creierul fătului. În acelaşi timp, există un număr de persoane care spun că relaţia dintre ordinea în care sunt născuţi fraţii şi coeficientele de inteligenţă ale acestora este una falsă.


Iar daca exista un singur copil la parinti inseamna ca acesta e mai inteligent decat el insusi.

Niciun comentariu: