luni, 25 iunie 2007

Menopauza vine mai repede la stresate

Orele suplimentare şi o slujbă stresantă pot provoca apariţia precoce a menopauzei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Versailles, Franţa, publicat în American Journal of Epidemiology, informează dailymail.co.uk. Femeile care lucrează în mod regulat peste 48 de ore pe săptămână pot intra la menopauză mai devreme cu cel puţin un an decât cele care lucrează mai puţin.
Vârsta medie la care apare menopauza este de 52 de ani. În cazul femeilor care suferă şi de depresie, consecinţele sunt de două ori mai grave. În acelaşi timp, femeile care fumează zilnic mai mult de zece ţigări prezintă mari probabilităţi de a intra la menopauză înainte de vârsta de 50 de ani. Totuşi, femeile cu studii superioare şi cele care fac activităţi repetitive au o perioadă de fertilitate mai lungă.
Cercetătorii cred că schimbările hormonale apărute în urma efortului de a rezolva activităţi stresante şi diverse sau de a munci multe ore pot afecta sănătatea sistemului reproducător al unei femei.


Inseamna ca Fefeleaga s-a nascut cu menopauza?:))

Niciun comentariu: