miercuri, 6 august 2008

A murit vecina de la 13. Nu dai si tu ceva?

La nunti si botezuri nu este ca la inmormantari. Clar - asta e gen Basescu. ma trezesc aseara cu seful de scara, aghezmuit, la mine la usa. "Ovidiu a murit vecina de la 13. Nu dai si tu ceva?", spuse el mai mult vesel decat trist. Aghezmuirea este o stare eterna la el dupa orele 12.00. Daca vrei sa te aghezmuiesti nu trebuie sa mergi la biserici sau cvatedrale, cu doar in carciumi si bistro-uri de cartier. Sunt unii care merg si la chioscuri pentru o aghezmuire instant in picioare. Mitica se aghezmuieste in toate pozitiile. Starea lui naturala e aghezmuirea, traieste pentru a se aghezmui zilnic. Nevasta-sa e pocaita, dar nu conteaza asta... Ea il accepta si asa, ca doar in Biblie scrie intoarce si celalalt obraz.
M-am uitat frapat la el. "Cine e, frate, vecina de la 13?". Locuiesc in locul asta de 25 de ani. In ultimii zece ani mi s-au perindat zeci de vecini care s-au mutat la etajul patru. Nu sunt la curent cu toti vecinii noi pe care ii am. "mama lui Razvan si a ...", spuse el. "Da' cine e, frate, Razvan?". Poate ca nu sunt un bun vecin. habar nu am cine locuieste la etajul patru. Eu locuiesc la doi. Pe astia de la trei ii mai stiu, ca stau in blocul ala de la inceput. Nu merg nici macar la sedintele de scara, ca poate as cunoaste vecinii noi, dar, ai draq vecini, pun sedintele numai cand sunt eu la munca. E incorect. dar poate si daca le-ar pune cand sunt eu acasa nu m-as duce sa imi fac draci inutil.
In concluzie, nu stiu frate cine sunt oamenii astia. Si daca mor nu vreau sa "dau ceva" pentru ca nu ii cunosc. Cand erau in viata oricum nu au dat nici ei nimic, nici macar binete, asa ca... de ce sa dau si eu ceva? A murit? sa fie sanatoasa!

Un comentariu:

kuana spunea...

mdea...asa e lumea..interesata de curul altuia, ca sa zic asa....Vorba lui Badea "am voie sa ziz cur pe "post"?"
azi...incarcata pana in dinti aproape la propriu, plecand din apartamentul in care stau provizoriu spre apartamentul noou achizionat prin alt judet, si nu e casa de vancata, se vrea a fi domiciliu, ma intalnesc cu o dama de vartsa a III-a care isi incuia cu grija usa metalica. Nestingherita trec pe la "dansa" avand grija sa nu imi lovesc plasele de madam sau de balustrada. Ajunsa jos la masina, "madam" prinde o voce pitigaiata prin care ma anunta ca persoanele in varsta se saluta..mai ales daca sunt vecini. Eram prea "adancita" in porbagajul Mitzei(daciei mele) ca sa pot da replica " mama m-a invatat sa nu vorbesc cu strainii". Da' nici o problema...acum sunt deja o vedeta..ma stie tot blocu' ca's nesimtita de la 4(apropo de Ovi), care sta in locul Ioanei(nasa)...