Imediat după lansarea experimentului CERN de la Geneva, acceleratorul LHC, în lume au loc fenomene geografice şi geofizice neobişnuite. La doar câteva ore de la testarea primului fascicul de protoni, în Iran, cel puţin patru persoane au murit şi alte 26 au fost rănite în urma unui cutremur produs la circa 53 de kilometri vest-sud-vest de Bandar Abbas. Epicentrul seismului a fost situat la 55 de kilometri adâncime, în apropierea unei importante rafinării de petrol. Mai mult decât atât, sud-vestul ţării s-a confruntat cu inundaţii în care au murit 19 oameni şi alţi patru au fost răniţi, conform ultimului bilanţ. Potrivit meteorologilor, în Iran inundaţiile au loc extrem de rar.
În aceeaşi notă optimistă, şi în Indonezia s-a produs joi un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Potrivit Institutului, nu au fost anunţate victime sau pagube materiale, iar alerta de tsunami a fost ridicată la 40 de minute după emitere. Cu toate acestea, cutremurul de 30 de secunde a stârnit o panică puternică printre locuitori. Cutremurul s-a produs la ora locală 7:00, la circa 122 de kilometri distanţă de capitala north Maluku, Ternate, la o adâncime de 10 kilometri.
În acest timp, în Statele Unite, uraganul Ike continuă să facă ravagii. Cel puţin cinci oameni au murit şi peste 2 milioane de oameni au fost evacuaţi din calea lui Ike. Trecerea uraganului a afectat programul rafinăriilor de pe coasta Texasului, care vor rămâne închise încă cel puţin 8 zile. Acest lucru ar putea determina o criză de combustibil în zonă şi fluctuaţii majore ale preţului petrolului. Peisajul din Houston este dezolant. Casele au fost acoperite de ape, iar patru milioane de oameni au rămas fără electricitate. Ike este cea de-a doua calamitate de asemenea intensitate care a lovit SUA după uraganul Katrina, care a devastat New Orleans în 2005.
Până acum, Ike a lovit cel mai tare republica Haiti, unde sute de mii de oameni, în mare parte copii, riscă să moară de foame dacă nu primesc urgent ajutor umanitar. Mulţi dintre ei se află însă în regiuni inaccesibile din cauza inundaţiilor.
În România, ca şi în restul Europei, au loc fenomene climaterice neobişnuite pentru luna septembrie: temperaturi cu circa zece grade mai scăzute decât în mod normal. Pentru această perioadă, meteorologii au fost luaţi prin surprindere de această bruscă scădere, de la 27 de grade Celsius vineri, la numai 13 sâmbătă, de pildă. La noi în ţară, la munte, mercurul din termometre a scăzut cu 8-9 grade.
Suntem în plină atenţionare meteo cod galben, iar hidrologii au transmis şi atenţionarea hidrologică. În 15 judeţe sunt posibile scurgeri importante de pe versanţi, dar şi torente pe unele râuri şi pâraie, cu mici depăşiri ale cotelor de atenţie. Avertizarea hidrologilor rămîne în vigoare cel puţin până miercuri. Pentru întreaga lună septembrie, meteorologii anunţă temperaturi cu 10 grade mai mici decât cele normale. La munte, la altitudini mari, ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare.
Chestia asta cică se publică pe agenţiile de presă. Mâine toate ziarele vor vui. Babele naive şi credule îşi vor face sepuku. Reacţia în val va fi că toată lumea se va sinicide, probabil, după o ultimă partidă de sex. Am înţeles că suntem cinci bărbaţi la o femeie. deci ar trebui să prestez cu cinci femei această ultimă partidă. Candidatul Stoianovici îl va suna pe Eftimie să îl anunţe că i se apropie sfârşitul, deşi, el, săracul, nu are nicio vină, în afară de faptul că a dat un link la blogul meu.
Prăjitură cu portocale, ca în copilărie
-
Nu trebuie să fie Crăciunul, ca să ne bucurăm de portocale. Dar parfumul
lor neaduce liniște la chakre oricând. Prăjitura asta are gust de copilărie
și de ...
Acum 2 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu